Ce boli interne determina caderea parului?

Tratamente medicale - Publicat in miercuri, iulie 3rd, 2013 la 7:58

Nu este nevoie sa mai amintin ca toate procesele din corpul nostru sunt legate intre ele.

Cel mai mic dezechilibru are ramificatii pe care nici macar nu le poti anticipa. Dar ce legatura are asta cu caderea parului? Simplu. Exista anumite patologii si anumite disfunctionalitati ale unor organe interne care influenteaza in mod direct sanatatea parului tau. In cazul in care ai o problema in organism, el te va atentiona printr-o reactie externa la ceea ce se intampla in interior. Este foarte important astfel sa ai grija de tine pentru a nu ajunge sa cunosti fata intunecata a corpului tau. Si ca sa fii atent/a la semne, iata cateva boli care pot influenta podoaba capilara in sens negativ:

boli care influenteaza aparitia chelieiBolile infectioase – acestea afecteaza majoritatea organelor din corpul nostru. De la stomac, unde se manifesta sub forma enterocolitelor, pana la plamani, sub forma de pneumonii sau viroze, sau SIDA infectiile duc la modificari severe ale configuratiei echilibrate a diverselor organe. Odata ce organele enumerate mai sus sunt atinse de astfel de bacterii, parul va incepe sa cada in principal din cauza febrei mari, simptomatologie des intalnita la aparitia unei infectii. Caderea devine accentuata aproximativ la 8-10 saptamani din momentul declansarii tratamentului, in functie de gravitatea bacteriei care ataca organul intern. Chiar daca apare chelia laterala sau in centrul capului, atunci cand vei termina tratamentul medicamentos impotriva infectiei si organul/organele afectate isi vor relua functiile normale, parul va incepe sa creasca. Plamanii sunt cei care ating cel mai mult caderea parului: de la o simpla raceala, la pneumonie si tuberculoza, toate acestea duc invariabil la caderea parului.

Insa, nu numai infectiile la plamani sau stomac duc la caderea parului. Exista si alte organe care, afectate de diversi virusi sau bacterii, conduc la pierderea podoabei capilare. Un exemplu in acest sens este pancreasul. Dereglari ale acestuia, care in termeni medicali se cunosc sub numele de diabet, afecteaza direct cresterea parului si mentinerea pe scalp al celui pe care il avem deja. Odata insa tratata aceasta disfunctie, parul va incepe sa creasca si, apoi, va popula zonele ce au ramas descoperite inainte de diagnosticare. Doamnele si domnisoarele pot fi si ele victimele caderii parului, din cauza ovarelor. O raceala a acestora sau chiar afectiuni mai grave duc la caderea parului. Daca nu exista, conform analizelor de sange, nicio dereglare a acestor organe, dar parul tot cade si nu se mai opreste, ar fi bine sa arunci o privire si asupra hemoleucogramei: bolile de sange pot duce si ele la pierderea excesiva a parului.

Iata numai cateva exemple concludente de maladii ce, din interior, duc simptomatologia la exterior. Organele interne, in momentele in care, sunt supuse unor dezechilibre, influenteaza direct podoaba capilara. De ce? Pentru ca totul se leaga in organismul nostru si pentru ca parul si cresterea lui tin de echilibrul nostru interior, de modalitatea in care gasim de cuviinta sa avem un stil de viata sanatos, care sa tina sub control atat nivelul hormonal cat si functionalitatea corecta a celor mai importante masinarii ce dau organismului unda verde spre sanatate!

 

Lasă un răspuns pentru “Ce boli interne determina caderea parului?”
XHTML: Poti utiliza urmatoarele etichete: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>